Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τύπος και πικρός καφές

του Χρήστου Κοσμά ( www.xrkosmas.blogspot.com )

Το καθιερωμένο πρόγραμμα της Κυριακής τηρούνταν για ακόμη μία φορά, απαρέγκλιτα. Ξύπνημα, πρωινό, μετάβαση στο πλησιέστερο περίπτερο για αγορά εφημερίδων που θα συνόδευαν τον καφέ που θα ακολουθούσε. Μόνο που την περασμένη Κυριακή το πρόγραμμα δεν τηρήθηκε ακριβώς έτσι. Δεν οφείλονταν μόνο στο γεγονός πως την προηγούμενη ημέρα δεν κατέστη εφικτή η παρακολούθηση δελτίων ειδήσεων και η ενημέρωση είχε μείνει σε όσα διαδραματίστηκαν μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ. Οφείλονταν κυρίως σε όσα άρχισαν να γίνονται αντιληπτά από την πρώτη κιόλας ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Κι ιδιαίτερα μίας.

SOS ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ : ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ.

Όταν η Ευρώπη έψαχνε αφεντικό…

της Λίζας Δουκακάρου ( www.aixmi.gr )

Αν κάνετε αυτά που πρέπει θα έχετε τη στήριξή μας, είπε η Γερμανίδα καγκελάριος ως Γυμνασιάρχης, στον μαθητή που δεν έφερε εις πέρας τα καθήκοντα που του είχε αναθέσει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έσκυψε το κεφάλι και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα, αρκεί να παραμείνει έστω και στο προαύλιο του σχολείου. Έχοντας επίγνωση ότι αυτό το «πάντα» μπορεί να σημαίνει την άνευ όρων παράδοση όλων όσων του ζητηθούν…
Και καθώς η απολογητική διάθεση του στριμωγμένου μαθητή, είχε πάρει τη θέση της αρχικής αισιοδοξίας, εκεί στο προαύλιο του γερμανικού σχολείου, κάτω από τα παγωμένα σύννεφα και τα ακόμα πιο παγωμένα χαμόγελα, η Γυμνασιάρχης κλείνει πονηρά το μάτι στους εκλεκτούς της.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

''Η χώρα του ποτέ''


να θυμηθώ, να μην ξεχάσω...

   Για τους λάτρεις των παραμυθιών και των αθώων παιδικών ιστοριών, ας κάνουμε μία ωραία παραδοχή. Ας δεχθούμε ότι τα παραμύθια είναι αληθινά και η χώρα του ποτέ’’ είναι υπαρκτή. Εκεί κατοικεί και η νεράιδα φίλη του Πίτερ Παν που έχει ενα μαγικό ραβδί ικανό να κάνει πραγματικό ακόμη και το πιο φανταστικό σενάριο και να φέρει τα πάνω κατω. Επειδή η νεράιδα αυτή είναι πονόψυχη και υπέρ του αδύνατου που τον εκμεταλλευονται και τον κοροϊδεύουν αυτοί που κυβερνούν, δηλαδή υπέρ του Έλληνα πολίτη, και κατά όλων αυτών που έχουν την εξουσια στα χέρια τους, όπως πολιτικοί, δημοσιογράφοι και τραπεζίτες, αποφασίζει να δράσει.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Επόμενη στάση ελληνικό πανεπιστήμιο»

να θυμηθώ, να μην ξεχάσω...


   Εννιά το πρωί και το ξυπνητήρι, σου έχει πάρει τα αυτιά. Το κλείνεις και σηκώνεσαι από το κρεββάτι με τα χίλια ζόρια. Το στόμα σου μυρίζει ποτό από την χθεσινή κραιπάλη. Σύντομα όμως την μυρωδιά αυτή θα διαδεχθεί η μυρωδιά του καφέ και ενδεχομένως του τσιγάρου (αν είσαι μανιώδης καπνιστής). Ρίχνεις νερό στα μούτρα σου, μαζεύεις τα κομμάτια σου, γιατί ο ύπνος δεν είναι ποτέ αρκετός, ντύνεσαι και ξεκινάς για τη καθιερωμένη βόλτα στην σχολή. Ναι, φοιτητής είσαι...!Τι...; Δεν θυμάσαι; Ας κάνω τότε μια προσπάθεια να σου ξυπνήσω μνήμες!!!

   Ξεκινάς λοιπόν από το σπίτι, φτάνεις στην στάση και περιμένεις το λεωφορείο. Το πρώτο δεν σταματαει, είναι γεμάτο. Στο δεύτερο είσαι τυχερός, σταμάτησε. Σπρώχνεις,

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Εκλογές με ευθύνη – Όχι κλάψα και γκρίνια



Του Γιάννη Μπέζου ( http://www.aixmi.gr )
Στα μεταπολιτευτικά χρόνια, σπάνια οι κυβερνήσεις εξαντλούσαν την τετραετία. Οι εκλογές γίνονταν πρόωρα με διάφορα προσχήματα. Οικονομικοί λόγοι, εθνικοί, καθάρσεις, αναθεωρήσεις του Συντάγματος κλπ.
Στην παρούσα πολιτική κατάσταση υπάρχει όντως, για πρώτη φορά, τόσο επιτακτικά η ανάγκη για προσφυγή στη λαϊκή ψήφο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελλάδα μέσα από λέξεις...2011

να θυμηθώ, να μην ξεχάσω...

ότι ζω στην Ελλάδα...!!!!

 Την Ελλάδα...του χρέους & της δημοσιονομικής αστάθειας...
 Την Ελλάδα...της ύφεσης & της λιτότητας...
 Την Ελλάδα...της πλήρους πτώχευσης, της ελεγχόμενης πτώχευσης & του κουρέματος...
 Την Ελλάδα...της εξόδου από το ευρώ & της εισόδου στη δραχμή...
 Την Ελλάδα...της εργασιακής εφεδρείας, των απολύσεων & της ανεργίας...
 Την Ελλάδα...του ανταποδοτικού τέλους, των επιπρόσθετων μέτρων & του χαρατσιού...
 Την Ελλάδα...του Δ.Ν.Τ. , του EFSF, & της Τρόικας...
 Την Ελλάδα...της εποπτείας & του σχεδίου διάσωσης...
 Την Ελλάδα...των ομολόγων, των speads & των CDS...
 Την Ελλάδα...;;;

Ο μεγάλος Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, είχε πει κάποτε :

             "Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα..."

Αναρωτέμαι...υπάρχει ακόμη κανείς, που πιστεύει στα θαύματα;

Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα (άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)




Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).
Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου..
όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Με αυταρχικά ανδρείκελα ποια φαντασία στην εξουσία;‏


του  Βλαδίμηρου Κυριακίδη (www.aixmi.gr)
«Η φαντασία στην εξουσία»!
  Με τη συγκεκριμένη φράση από το ’68, άνοιξα πάλι το χρονοντούλαπο της ιστορίας για να ησυχάσω λίγο τη σαλεμένη μου σκέψη που διαχειρίζεται τόσες ενστάσεις, όσες είναι και οι παραπλανητικές πηγές πληροφόρησης. «Η φαντασία στην εξουσία» μεταφράστηκε, δυστυχώς, σε επικοινωνιακό σύνθημα της εξουσίας.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Να θυμηθώ, να μην ξεχάσω...

Να θυμηθώ, να μην ξεχάσω...
    ποιος είμαι, που ζω, που πάω, τι διεκδικώ, τι όνειρα έκανα και τι να κάνω για να μην χαθώ.....!!!!!!!!!!
   Μιά χούφτα νέοι είμαστε κι εμείς, οπου οι δύσκολες εποχές που διανύουμε, μας δημιούργησαν την ανάγκη να φτιάξουμε αυτόν τον ιστότοπο, μήπως και η φωνή μας ακουστεί σαν αλύχτισμα απελπισίας και συνάμα ελπίδας, μέσα στην παράνοια και την υποκρισία που καθημερινά βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, στην μικρή αυτή χώρα που "ακόμη" λέγεται  Ελλάδα!!!!!!
  Εκφραστείτε, φωνάξτε, αντιδράστε...!!!!
                                                                      Περιμένουμε τις αναρτήσεις και τα σχόλια σας για οποιοδήποτε θέμα με μεγάλη χαρά!!!!!!

 ''Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα''.
                                                                            Άλμπερτ Αϊνστάιν