Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Πραγματική βοήθεια ή υφαρπαγή της αξιοπρέπειας μας...;


να θυμηθώ, να μην ξεχάσω...

Εχθές σ’ενα δελτίο ειδήσεων παρουσιάστηκαν οι προβληματισμοί του επικεφαλής της «ομάδας διάσωσης» ( αυτό μου θυμίζει λίγο από mission impossible και Tom Cruise ), κυρίου Ράιχενμπαχ.



Οι προβληματισμοί του όπως τους ανέφερε ο κύριος αυτός αφορούν: 
                 Τα δημοσιονομικά : έλεγχος δαπανών, είσπραξη φόρων.
                  Την ανάπτυξη : κίνδυνος απώλειας κονδυλίων από έργα που καθυστερούν, ρευστότητα τραπεζών.
                  Την υγεία : μείωση φαρμακευτικών δαπανών.
                  Την Δικαιοσύνη : επιτάχυνση δικών.
                  Την δημόσια διοίκηση : λήψη και εφαρμογή αποφάσεων.
                  Το περιβάλλον : ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κτηματολόγιο, διαχείριση απορριμάτων και πολλά άλλα...

Αν κάποιος απλά διαβάσει τους προβληματισμούς του κυρίου αυτού, τότε πρέπει να πιστέψει ότι οι «φίλοι» μας οι Ευρωπαίοι πραγματικά θα έρθουν στην χώρα, για να μας δώσουν την απαραίτητη βοήθεια και τις τεχνικές εκείνες μαγικές «συνταγές», ώστε να βγούμε από το τέλμα και να προχωρήσουμε μπροστά με διαφορετικό βήμα και σημαία την ανάπτυξη. Οπότε πρέπει λογικά να ανακουφιστούμε και να αποβάλλουμε από πάνω μας την άσχημη ψυχολογία γιατί τώρα πια έχουμε στο πλάι μας του ειδικούς.

Εγώ όμως θλίβομαι. Και αυτό, διότι εν έτει 2011 σε μία χώρα σύγχρονη και δημοκρατική με ισχυρούς θεσμούς, όπως θέλει να παρουσιάζεται, οι βασικοί πυλώνες στους οποίους θα έπρεπε να στηρίζεται η ομαλή λειτουργία της κρατικής μηχανής και της κοινωνικής ευημερίας, έχουν βουλιάξει μέσα στον βούρκο της διαφθοράς, της αποδιοργάνωσης, της λούφας, της μίζας και πολύ φοβάμαι της ανικανότητας.

Το αποτέλεσμα είναι οτι έρχονται από το εξωτερικό τεχνοκρατικές μαριονέτες των μεγάλων αφεντικών για να μας επισημάνουν τι πρέπει να λειτουργεί σωστά και με ποιον τρόπο θα αλλάξoυν τα πραγματα προς το "καλύτερο". Και το πιο θλιβερό για εμάς και ταυτόχρονα ιδιοφυές γι’αυτούς, είναι ότι εμείς ζητάμε ελεημοσύνη ( έτσι όπως τα καταφέραμε... ) και «τεχνική υποστήριξη» για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και οι "φίλοι" μας απλώνουν το χέρι τους όχι σαν χέρι βοήθειας αλλά για να προστατέψουν τα συμφέροντα τους και να υφαρπάξουν ότι έχει μείνει όρθιο σ΄αυτόν τον ευλογημένο τόπο, που εμείς οι ίδιοι τον έχουμε καταντήσει χαμαιτυπείο. Δυστυχώς το πρώτο πράγμα που θα μας πάρουν δεν είναι ούτε η κρατική και δημόσια περιουσία, ούτε ο φυσικός και ορυκτός μας πλούτος. Είναι η αξιοπρέπεια μας. Αφού χαθεί αυτή, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν με τυπικές διαδικασίες!!!

η φωτογραφία είναι του κ. Πάνου Ζάχαρη ( zacharispanos.wordpress.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να αποφεύγονται τα υβριστικά σχόλια.